Wat is medische thermografie

Medische Thermografie

Brengt meer duidelijkheid bij pijnklachten!

Pijnvrij onderzoek!

Geen schadelijke straling!

Geen contact met het lichaam!

Medische thermografie heeft ongekende mogelijkheden!

Vroegtijdige opsporing CRPS / Sudeckse dystrofie!

Wat is de oorzaak van de pijn? Zenuwcompressie?

Artrose? Artritis? Slijmbeursontsteking?

Pijnvrij onderzoek!

thermografie locaties in nederland

Afspraak maken?

1. Vul een consultformulier in.

2. Druk op verzenden.

3. U komt op een pagina met belangrijke informatie!

4. Kies direct een locatie, datum en tijdstip.

5. De afspraak is gemaakt! U ontvangt een bevestiging!

Wat is Medisch Thermografie

Thermografisch onderzoek van het hele lichaam

Thermografisch onderzoek van het hele lichaam, pijnvrij en onschadelijk.

Medische Thermografie is een beeldvormende techniek welke gebruik maakt van een ultragevoelige infrarood camera, en een verfijnd computer programmering systeem voor het visualiseren en analyseren van de warmteafgifte van de huidoppervlak van het lichaam. Deze technologie is volledig veilig, er wordt geen schadelijke straling uitgezonden, de warmte uitstraling van de huid wordt gemeten en in beeld gebracht zonder aan te raken, er is geen enkel gevaar voor de gezondheid.

Medische Thermografie verstrekt informatie over de huidige en toekomstige risico’s (ziekteprocessen en blessures in het lichaam). Het is een methode om pijnklachten, blessures en bepaalde ziekte processen in beeld te brengen.

Op eenvoudige wijze kunnen we het gehele lichaam in beeld brengen, pijnloos en veilig, de apparatuur zend geen straling uit.

Bij een onderzoek van het gehele lichaam wordt vooral gekeken naar posturale afwijkingen (lichaamshouding), spier, pees, bot, slijmbeurs, gewrichtsband, zenuw en kraakbeen (bijv. meniscus) gerelateerde pijn.

Tevens wordt er beoordeeld of het zenuwstelsel een rol speelt bijv. bij chronische hoofdpijn, aangezichtspijn, nekpijn of bijv. rugpijn. Een beknelde of geïrriteerde zenuw is erg goed in beeld te brengen met een thermografisch onderzoek.

Ook hebben we een simpele pijnloze test om in een vroeg stadium CRPS (Complex Regionaal Pijnsyndroom, ook wel RSD of dystrofie genoemd) in beeld te brengen.

Verschillende ziektes veroorzaken ook een verschil in warmte-uitstraling en zijn hierdoor ook in beeld te brengen. Heeft u vage klachten met daarnaast pijn, ook dan is een thermografisch onderzoek uiterst zinvol.

Uw zorgverlener (bijv. arts, fysiotherapeut) zal de bevindingen uit het thermografisch onderzoek kunnen gebruiken bijv. als leidraad tot het stellen van een diagnose, een behandelplan op te stellen of medicatie op aan te passen.

Medische Thermografie is een veilige, pijnloze methode om de oorzaak van pijnklachten, blessures en bepaalde ziekte processen duidelijk in beeld te brengen. 

U heeft al vele onderzoeken gehad en ze hebben geen oorzaak gevonden
Juist dan is dit medisch thermografisch onderzoek voor u, medische thermografie verstrekt andere informatie dan MRI, Scintigrafie, Echografie, Mammografie en Röntgenfoto’s.

diagnoseU heeft geen diagnose of uw medicijnen tegen de pijn helpen onvoldoende
Laten we eens verder kijken of er wat anders meespeelt wat de pijn in stand houdt.

pijnWanneer een thermografisch onderzoek bij pijn

Heeft u langer dan 3 maanden pijn?
Of het herstel verloopt niet naar wens?
Maak een afspraak in onze Praktijk voor Medische Thermografie, we helpen u graag verder.

Een onderzoek met betrekking tot pijn kunt u eenvoudig aanvragen door dit consultformulier in te vullen. We gaan uit van een onderzoek van het gehele lichaam (het lichaam gaat bij pijn compenseren), blijkt uit de ingevulde antwoorden dat dit niet noodzakelijk is dan brengen wij u vooraf op de hoogte. Voor telefonisch overleg zijn we bereikbaar op Tel. 0578- 769044

Gezondheidsonderzoeken

Ook hebben we verschillende gezondheidsonderzoeken om beginnende ziekteprocessen en (sport)blessures in een zeer vroeg stadium in beeld te brengen. Zelfs mogelijk voordat de pijn aanwezig is!
Om direct online en gemakkelijk een consult aan te vragen gaat u naar de pagina consultformulieren. Na het verzenden komt u in onze online agenda en kiest u een dag, locatie en tijdstip naar keuze.

Ook voor een second opinion kunt u bij ons terecht.

Ook voor een second opinion kunt u bij ons terecht.

Elke aanvraag wordt vooraf besproken met een arts uit ons team of het aangevraagde onderzoek zinvol is in uw situatie.
Een Second Opinie onderzoek aanvragen kan eenvoudig door dit consultformulier in te vullen.

Het maken van een afspraak gaat heel eenvoudig

Vul een consultaanvraagformulier in, na het verzenden komt u in onze online agenda en kiest u een dag, locatie en tijdstip naar keuze. En uw afspraak is gemaakt.

Of bel: 0578 769044 (zijn wij niet in de gelegenheid de telefoon te beantwoorden, spreek dan ons antwoordapparaat in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.)

oorzaak kniepijn door meniscus

Kniepijn aan de binnenzijde van de knie (meniscus pijn)

Hoofdpijn met oorzaak in de nek gelegen

Hoofdpijn met oorzaak in de nek gelegen.

Uitstralingspijn in een been

Uitstralingspijn in linkerbeen veroorzaakt door een spiertje diep in de linker bil gelegen die een zenuw irriteert.

Buikpijn

Buikpijn veroorzaakt door weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) buiten de baarmoederholte gelegen. Deze aandoening heeft endometriose.