Verwijzers

Medische Thermografie

Brengt meer duidelijkheid bij pijnklachten!

Pijnvrij onderzoek!

Geen schadelijke straling!

Geen contact met het lichaam!

Medische thermografie heeft ongekende mogelijkheden!

Vroegtijdige opsporing CRPS / Sudeckse dystrofie!

Wat is de oorzaak van de pijn? Zenuwcompressie?

Artrose? Artritis? Slijmbeursontsteking?

Pijnvrij onderzoek!

thermografie locaties in nederland

Afspraak maken?

1. Vul een consultformulier in.

2. Druk op verzenden.

3. U komt op een pagina met belangrijke informatie!

4. Kies direct een locatie, datum en tijdstip.

5. De afspraak is gemaakt! U ontvangt een bevestiging!

Geef uw patiënt het recht van eigen keuze! Ook als de zorgverzekeraar de kosten niet vergoedt. 

Het beeldmateriaal wordt beoordeeld door Prof. Marcos Brioschi, arts.
Dr. Brioschi heeft een internationale Interpretatie Service opgestart (InfraredMed). Hij maakt gebruik van speciaal ontwikkelde software bij het beoordelen van het beeldmateriaal.

U ontvangt een uitgebreid patiëntverslag. Standaard zijn de patiëntverslagen in de Nederlandse taal, wilt u het verslag in de Engelse taal ontvangen dan is dit ook mogelijk indien dit vooraf aangegeven wordt.

Verschillende processen in het lichaam veroorzaken een lokale temperatuursverandering in de huid die erg belangrijk kan zijn bij het stellen van een diagnose. Denk hierbij aan zenuwcompressie wat vasoconstrictie kan veroorzaken met duidelijke zichtbare dermatoompatronen in de infraroodfoto. Of het in beeld brengen van sympathicus respons bij patiënten met verdenking van CRPS.

Een thermografiefoto van de handen van een patiënt met Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS). Er is duidelijk een links/rechtsverschil in temperatuur aanwezig. Tijdens dit onderzoek is een test uitgevoerd om de sympathicus respons in beeld te brengen. De rode en witte kleur geeft verhoogde-warmte-uitstraling weer. Blauwe kleur een verlaagde warmte-uitstraling.

Wat is medische thermografie

Medische Thermografie ook wel Medische Infrarood Beeldvorming genoemd is een contactvrije en stralingsvrije methode om de sympathische vasomotorische huidrespons, ontsteking of vasculaire huid perfusie weer te geven.

De galvanische impedantie van de huid, vasomotorisch en sudomotorisch functioneren kunnen worden vastgesteld door middel van infrarood huidrespons studies.

Medische thermografie is een beeldvormende techniek welke gebruik maakt van een ultragevoelige infrarood camera en een verfijnd computersysteem. De efficiëntie van de nieuwe hoog gevoelige apparatuur en doorontwikkelde computersoftware maken het een waardevol hulpmiddel voor het opsporen van thermische afwijkingen, gekenmerkt door verhogingen of verlagingen in de warmteafgifte van de huidoppervlak van het lichaam.

Verschillende processen in het lichaam veroorzaken een lokale temperatuursverandering in de huid die erg belangrijk kan zijn bij het stellen van een diagnose. Denk hierbij aan zenuwcompressie wat vasoconstrictie kan veroorzaken met duidelijke zichtbare dermatoompatronen in de infraroodfoto. Of het in beeld brengen van sympathicus respons bij patiënten met verdenking van CRPS.

Insturen van patiënten

U kunt patiënten doorverwijzen door het invullen van ons verwijsformulier.

Na ontvangst van het ingevulde verwijsformulier nemen wij contact op met de patiënt om een afspraak te maken. De patiënt ontvangt vervolgens informatie en belangrijke richtlijnen met betrekking tot het thermografisch onderzoek.

U ontvangt een uitgebreide rapportage van het onderzoek en een advies waarmee u zelf een gerichtere (differentiaal)diagnose kunt stellen of gerichter kunt verwijzen. Spoedaanvragen met betrekking tot het ontvangen van de rapportage zijn tevens mogelijk.

U blijft de regisseur van de zorg voor uw patiënt.
Wij doen enkel het thermografisch onderzoek en behandelen niet!
U ontvangt een uitgebreid verslag inclusief het beeldmateriaal.

 Waarom medische thermografie

Medische thermografie kan binnen de geneeskunde breed ingezet worden voor het herkennen en documenteren van vele aandoeningen, waaronder:

 • Neuropathische pijn ziekten
 • Weefsel ontstekingen
 • Afwijkingen na een CVA
 • Ruggenmerg verwondingen
 • Reumatologische aandoeningen
 • Sportblessures
 • Slechte vasculaire perfusie in een extremiteit
 • Oorzaken lage rugpijn in beeld brengen
 • Vasomotorische veranderingen in verband met chronische pijn situaties als fibromyalgie, myofasciale en complex regionaal pijn syndromen.

Medische Thermografie verstrekt informatie over huidige ziekteprocessen en blessures in het lichaam.

U kunt patiënten insturen met gezondheidsklachten op het gebied van:

 • Reumatologie
 • Orthopedie
 • Dermatologie
 • Interne Geneeskunde
 • Neurologie
 • Neurochirurgie
 • Bewegingsapparaat (posturologie en overbelasting)
 • Sportgeneeskunde
 • Hoofd en nek
 • Als aanvullende pre- en post-operatieve diagnostiek om u als arts de problemen voor en na een operatie te helpen begrijpen.
 • Bekijk ook de lijst met indicaties

Medische thermografie kan u helpen om de juiste richting van onderzoek te bepalen en de behandeling te ondersteunen.