Rugpijn en de toegevoegde waarde van thermografie

Rugpijn is één van de meestvoorkomende soorten pijn. De meeste rugpijn gaat na enige tijd vanzelf over. Maar wat nu als u na enige maanden nog steeds rugpijn heeft?

Rugpijn kent vele oorzaken!

Uw rugpijn kan veroorzaakt worden door:
  • Spieren
  • Banden / ligamenten
  • Bot (arthrose, osteoporose)
  • Facetgewrichtjes
  • Zenuwen (Hernia, stenose of zenuwcompressie elders)
  • SI gewricht (onderdeel van het bekken)
  • Anatomische afwijking (scoliose)
  • Ontstekingsproces (bijv. ziekte van Bechterew)

lage rugpijn met verschillende oorzaken artritis in de rug

Deze cliënten ervaren lage rugpijn. Echter het gaat om verschillende structuren en dus een andere oorzaak van de pijn. (muisklik op de foto voor een vergroting)

.

Medisch thermografisch onderzoek

Met ons medisch thermografisch onderzoek brengen wij de oorzaak in beeld. Een infraroodfoto kan in de meeste gevallen een duidelijk onderscheid maken welke structuren zijn aangedaan in de rug.

U heeft al een diagnose

Stel u heeft de diagnose “hernia”, gelukkig heeft niet iedereen pijn met een hernia. Hoe weet u of de pijn door uw hernia veroorzaakt wordt? Hoe weet u of de pijn niet door andere structuren veroorzaakt wordt? Of misschien heeft u maar liefst meerdere structuren die de pijn veroorzaakt? Thermografie brengt duidelijkheid!

Of u wordt al enige tijd behandeld en de rugpijn houd maar aan! Welke structuren veroorzaken nou daadwerkelijk de pijn? Zijn er andere verklaringen te vinden waarom u niet of onvoldoende herstelt? Ook hierin brengt thermografie meer duidelijkheid!

Waarom een medisch thermografisch onderzoek

De uitslag van een medisch thermografie onderzoek geeft uw zorgverlener meer duidelijkheid over de oorzaak van uw pijnklachten en om welke structuren het gaat. Hierop kan gericht een behandeling ingesteld worden voor maximaal resultaat!

Wat nu na het thermografisch onderzoek

U ontvangt een schriftelijke uitslag incl. het beeldmateriaal voor uw zorgverlener. Ook werken wij met een aantal zorgverleners samen waar we u naar kunnen doorverwijzen.

Welk thermografisch onderzoek is geschikt voor mij

Bij rugpijn moeten we altijd naar het gehele lichaam kijken, dit omdat het gehele lichaam met elkaar samenwerkt. De zenuwen uit uw rug lopen zelfs naar het puntje van uw grote teen!

Afspraak maken

U kunt heel eenvoudig een afspraak maken door dit formulier in te vullen:

Consult: Gehele lichaam

Quadratus lumborum

De Quadratus lumborum
(zie ook infraroodfoto)

zenuw compressie

Zenuwcompressie, in dit geval veroorzaakt door een hernia, is uitermate goed in beeld te brengen met thermografie. Zelfs lichte zenuwcompressie is meetbaar!

facetgewrichtjes in de onderrug

Facetgerelateerde pijn is in beeld te brengen met thermografie.

hernia uitstralingspijn

Zenuwen vanuit de rug lopen helemaal naar beneden. Zenuwcompressie bijv. veroorzaakt door een hernia veroorzaakt een verschil in temperatuur, om deze reden maken we zelfs foto’s van de voeten. Aan de specifieke warmtepatronen in de infraroodfoto is uit te lezen om welke zenuw het gaat.