Patiënten

Medische Thermografie

Brengt meer duidelijkheid bij pijnklachten!

Pijnvrij onderzoek!

Geen schadelijke straling!

Geen contact met het lichaam!

Medische thermografie heeft ongekende mogelijkheden!

Vroegtijdige opsporing CRPS / Sudeckse dystrofie!

Wat is de oorzaak van de pijn? Zenuwcompressie?

Artrose? Artritis? Slijmbeursontsteking?

Pijnvrij onderzoek!

thermografie locaties in nederland

Afspraak maken?

1. Vul een consultformulier in.

2. Druk op verzenden.

3. U komt op een pagina met belangrijke informatie!

4. Kies direct een locatie, datum en tijdstip.

5. De afspraak is gemaakt! U ontvangt een bevestiging!

Het thermografisch onderzoek is volledig veilig, ook voor zwangere vrouwen. We meten de warmte-uitstraling van de huid, de apparatuur zendt geen schadelijke straling uit. Het is pijnloos en er wordt niets geïnjecteerd.
Er wordt geen contact met het lichaam gemaakt.

Thermografie Centrum
Praktijk voor Medische Thermografie

Bij het Thermografie Centrum kunt u terecht voor een Medisch Thermografisch Onderzoek. Het prettige van dit onderzoek is dat deze pijnvrij en onschadelijk is voor het lichaam. Tijdens het thermografisch onderzoek wordt de warmte-uitstraling van het gehele lichaam gemeten met behulp van een infraroodcamera.

Te warme en te koude patronen geven ons de informatie waar de problemen in uw lichaam zich bevinden. Zo zal een ontstekingsproces of een verkeerde lichaamshouding een warm patroon veroorzaken. En kan o.a. een zenuwbeknelling een koud patroon veroorzaken. Alle minimale temperatuurverschillen worden door een arts (thermoloog) geanalyseerd en beschreven in het onderzoeksverslag voor uw arts.

Vele ziekteprocessen en blessures gaan gepaard met warmteverschillen. Met dit onderzoek kunnen we erg veel in beeld brengen, we bekijken vrijwel altijd het hele lichaam omdat bij bijvoorbeeld pijn in een been de oorzaak in de rug gelegen kan zijn, pijn die u voelt kan dus elders in het lichaam veroorzaakt worden.

Wij voeren alleen het medisch thermografisch onderzoek uit en behandelen niet!

Uw eigen arts kent uw medische geschiedenis het best. Zo krijgt u de best mogelijke zorg die nodig is. Indien gewenst ontvangt uw arts van ons de uitslag van het medisch thermografisch onderzoek. Aan de hand van de bevindingen vermeld in het verslag kan uw eigen arts u het beste verder helpen, dit kan bestaan uit vervolgonderzoek of doorverwijs om de diagnose te bevestigen, of een gericht behandelplan op te stellen.

Komt u er niet uit? We hebben een groot netwerk aan artsen en (fysio)therapeuten beschikbaar!

Afspraak maken? Bel, mail of maak online een afspraak.
We hebben altijd een ingevuld consult aanvraagformulier van u nodig. Deze kunnen we ook per post of email toesturen.
Echter u kunt deze hier ook direct online invullen en verzenden. 

 Ga naar de pagina consultformulieren om direct online een afspraak te maken. 

Vul dit formulier in als u wilt weten of een onderzoek voor u van toegevoegde waarde is. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt er ook voor kiezen om een consult aanvraagformulier in te vullen. De aanvraag wordt altijd beoordeeld door een arts. Heeft het onderzoek geen toegevoegde waarde dan hoort u dat van ons.

Als de pijn met pijnstillers of medicijnen die de (huis)arts voorschrijft niet overgaat, doet u er goed aan niet te lang af te wachten. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer er aan te doen is.

Voor wie

Voor iedereen met pijn in zijn of haar lichaam heeft medische thermografie een toegevoegde waarde.

Onderstaand nog enkele voorbeelden:

 • Wanneer u ontdekt dat de pijn die u hebt, die met pijnstillers of medicijnen die de (huis)arts voorschrijft niet overgaat, doet u er goed aan niet te lang af te wachten. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer er aan te doen is.
 • Patiënten waarbij het herstel niet voorspoedig verloopt, de pijn gaat niet weg of er ontstaan steeds nieuwe blessures.
 • Een beenwond wil niet sluiten.
 • Aanhoudende pijn na een operatie.
 • Patiënten zonder diagnose.
 • Bij onverklaarbare pijn.
 • Patiënten met fibromyalgie. (Andere oorzaken van pijn aantonen of uitsluiten)
 • Als voorgaande onderzoeken tot nu toe weinig tot niets hebben opgeleverd.

U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

U wilt sneller een diagnose of behandelplan? Een medisch thermografisch onderzoek helpt uw arts de juiste richting van vervolgonderzoek te bepalen en/of behandelplan op te stellen.

Voordelen

 • De meerwaarde van een medisch thermografisch onderzoek is de juiste richting van vervolgonderzoek bepalen om sneller tot een diagnose / behandelplan te komen.
 • Geen lange wachtlijsten. U kunt binnen 1 week terecht. Wij zijn ook op zaterdag open.
 • Uw eigen arts kent uw medische geschiedenis het best. Daarom blijft uw eigen arts uw behandelaar. Wij behandelen niet!
 • Met behulp van medische thermografie wordt direct de juiste richting van vervolgonderzoek en/of behandeling bepaald. Dit kan leiden tot sneller een juiste diagnose/behandelplan!
 • Professionaliteit. De medewerkers van het Thermografie Centrum zijn allen goed geschoold en vakbekwaam.
 • Het beeldmateriaal wordt geanalyseerd door artsen (thermologen) gespecialiseerd in medische thermografie, waaronder 2 hoogleraren met meer dan 30 jaar ervaring.
 • De apparatuur waarmee gewerkt wordt is uiterst gevoelig en kan minimale temperatuurverschillen in beeld brengen.
 • We brengen het gehele lichaam in beeld (enkele uitzonderingen). Dus u krijgt een compleet beeld, niet alleen met betrekking tot de hoofdklacht maar ook de optredende compensatie in het lichaam.
 • Door onze werkwijze wordt niet gekeken alleen waar u de pijn voelt, maar ook of er elders in het lichaam hiervoor een verklaring gevonden kan worden.
 • Ook voor een second opinion kunt u een afspraak maken. Bijvoorbeeld vlak voor een operatie voor meer zekerheid.
 • Tijdsduur onderzoek is inclusief acclimatiseren en anamnese (vraaggesprek) maximaal 1,5 uur.

CRPS ook wel Sudeckse dystrofie genoemd of Autonome Reflex dystrofie gaat gepaard met chronische pijn, waarbij meestal een gewricht is aangedaan in een ledemaat (arm of been). Met medische thermografisch onderzoek is CRPS in beeld te brengen voordat de 1e zichtbare symptomen voor het oog zichtbaar zijn.

Bij pijnklachten in het lichaam.

In de meeste gevallen moeten we naar het hele lichaam kijken. Dit omdat het hele lichaam met elkaar samenwerkt. Heeft u nekpijn? Dan kunnen wij o.a. aan de handen zien of er een zenuw bekneld zit en bij welke wervel deze bekneld zit. Zenuwen uittredend bij nekwervels gaan immers ook naar uw vingers toe. Dus u kunt pijn in uw hand voelen en de oorzaak zit elders. Blijkt ter plaatse dat een onderzoek van het gehele lichaam niet noodzakelijk is dan passen wij het onderzoek en de prijs hierop aan.

Aandoeningen met betrekking tot onderstaande zit standaard in elk onderzoek. We benoemen slechts enkele voorbeelden:

 • Spieren (Bijv. onbewuste compensatie, spierbeschadigingen, ontstekingen, verhoogde en verlaagde doorbloeding)
 • Slijmbeurzen (Ontstekingsreacties zoals bursitis)
 • Zenuwen (zenuwschade of zenuwbeknelling)
 • Bot (bijv. arthrose)
 • Verschillende organen bijv. schildklier, darmstelsel (Zoals overgevoeligheidsreacties)
 • Problemen samenhangend aan diabetes
 • Bij pijn met verdenking tot CRPS (Ook wel Sudeckse dystrofie of autonome reflex dystrofie genoemd) wordt een extra test met betrekking tot het autonome zenuwstelsel uitgevoerd om deze aandoening in een zeer vroegtijdig stadium aan te kunnen tonen.

Zo is er nog veel meer wat we in beeld kunnen brengen, dit is slechts een kleine opsomming… Medische thermografie heeft ongekende mogelijkheden. Heeft u pijnklachten? Wij zijn er om u te helpen!