Het Thermografie Centrum

Medische Thermografie

Brengt meer duidelijkheid bij pijnklachten!

Pijnvrij onderzoek!

Geen schadelijke straling!

Geen contact met het lichaam!

Medische thermografie heeft ongekende mogelijkheden!

Vroegtijdige opsporing CRPS / Sudeckse dystrofie!

Wat is de oorzaak van de pijn? Zenuwcompressie?

Artrose? Artritis? Slijmbeursontsteking?

Pijnvrij onderzoek!

thermografie locaties in nederland

Afspraak maken?

1. Vul een consultformulier in.

2. Druk op verzenden.

3. U komt op een pagina met belangrijke informatie!

4. Kies direct een locatie, datum en tijdstip.

5. De afspraak is gemaakt! U ontvangt een bevestiging!

De linkerzijde en rechterzijde hoort dezelfde warmte uit te stralen. Indien niet dan is dit een reden voor verder onderzoek. 

Onze infraroodfoto’s worden beoordeeld door thermologen (artsen). Waaronder 2 hoogleraren.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel!
Wij streven altijd naar het maximaal mogelijke!

In ons streven u de beste prijs, kwaliteit en service te kunnen bieden, investeren wij continu in de kwaliteit van onze organisatie en diensten.

Het Thermografie Centrum
Praktijk voor Medische Thermografie

Wij zijn een onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in Medische Thermografie. In de meeste gevallen kan men binnen 1 week bij ons terecht voor een Medisch Thermografisch Onderzoek.

Onze apparatuur
De infraroodcamera’s: In ons centrum maken wij gebruik van hoge kwaliteit infraroodcamera’s met een thermische gevoeligheid van < 0.03 C bij 30 C. En een thermische detector resolutie van 307,200 (640×480 pixels).
De infraroodcamera wordt bediend vanaf een statief. In de meeste gevallen voeren we een thermografisch onderzoek uit van het gehele lichaam. Vanwege het feit dat we de warmte-uitstraling van de huid niet door kleding heen kunnen meten staat de patiënt achter een scherm buiten het zicht van de mensen die de camera en computer bedienen.

Alle opnames worden uitgevoerd volgens een vast protocol in een temperatuur gecontroleerde omgeving, wat van uitermate groot belang is om het maximale uit het medisch thermografisch onderzoek te kunnen halen.

De software: Er wordt gebruik gemaakt van software die speciaal ontwikkeld is voor het interpreteren van de infraroodfoto’s. Hierdoor kan het maximaal mogelijke gehaald worden uit de interpretatie van het beeldmateriaal.

Beoordeling infraroodfoto’s: Een team artsen van InfraredMed Interpretatieservice met meer dan 30 jaar ervaring doet de beoordeling van de infraroodfoto’s en stelt het verslag op.

Het onderzoek: Hoog opgeleid personeel voeren de onderzoeken uit. Jaarlijks volgen zij nascholing om kennis up to date te houden. Ook organiseren we jaarlijks cursussen en nascholingsdagen voor artsen en fysiotherapeuten. De lessen worden gegeven door artsen.

Onze missie
Een extra diagnostische mogelijkheid te bieden voor (huis)artsen en specialisten om direct de juiste richting van vervolgonderzoek zowel behandeling te bepalen doormiddel van een patiëntvriendelijk en pijnvrij onderzoek. Wat uiteindelijk een kostenbesparing voor de gezondheidszorg oplevert. Daarnaast vinden wij het een uitdaging om elke patient naar een correcte diagnose te helpen.
Wij zijn een centrum voor Medisch Thermografisch onderzoek en behandelen niet.

Kwaliteit en Veiligheid
Binnen ons centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit en patiëntveiligheid. Het Medisch Thermografisch Onderzoek wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door onder andere:

  • Zeer ervaren thermografie technicians die het onderzoek uitvoeren.
  • Een zeer hoog gekwalificeerd team artsen (thermologen) doet de interpretatie en verslaglegging, waaronder 2 hoogleraren.
  • Hoogwaardige service en patiëntvriendelijkheid.
  • Altijd ruim de tijd voor elke patiënt.

Privacy
Uw persoonsgegevens zijn alleen toegankelijk voor de medewerkers die zich bezighouden met uw diagnostisch onderzoek, voor de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. En de InfraredMed interpretatieservice die de beoordeling en verslaglegging doet van het uitgevoerde Medisch Thermografisch Onderzoek.

Het Thermografie Centrum verstrekt geen informatie over u en uw onderzoeksuitslagen aan derden. Alleen uw verwijzend arts (en indien nodig -met uw toestemming- een andere arts/medisch specialist) krijgt de uitslagen van de onderzoeken.